Monday, 13 March 2017

Selebriti seksi Hollywood berjuang melawan kanser payudara



Sebut saja nama-nama seperti Angelina Jolie, Kylie Minogue, Sheryl Crow dan Cristina Applegate, apa yang terlintas di fikiran anda? Pastinya terbayang selebriti cantik, hot dan seksi kan? Namun tahukah anda mereka ini adalah penghidap kanser payudara, penyakit yang ditakuti setiap seorang wanita dewasa ini. 

Kanser si pembunuh senyap

Kenapa ia digelar sebegitu? Kerana kebiasaannya seseorang hanya mendapat tahu dia menghidap kanser apabila kanser tersebut sudah pun berada pada tahap ke-3 atau ke-4.

Bagaimana mengesan kanser payudara?

Salah satu cara terbaik untuk mengesan kanser payudara ialah dengan cara membuat pemeriksaan payudara secara berkala. Anda boleh lakukannya sendiri di rumah atau menjalani imbasan (scan) oleh doktor pakar yang dinamakan mamogram.

Gambar menunjukkan ciri-ciri abnormal pada payudara. Semua wanita wajib mendapatkan pemeriksaan lanjut dari doktor pakar sekiranya mengalami tanda sedemikian. 

Faktor yang meningkatkan risiko kanser payudara

Terdapat beberapa faktor yang boleh meningkatkan risiko kanser payudara seperti:
1. Sejarah keluarga yang menghidap kanser payudara seperti emak, adik-beradik atau anak perempuan.
2. Wanita berumur 50 tahun ke atas.
3. Wanita yang mula datang bulan sebelum berumur 12 tahun, melahirkan anak pertama selepas umur 30 tahun, dan menopaus selepas umur 55 tahun.
4. Wanita obesiti.
5. Wanita yang mengambil minuman beralkohol (lebih dari sekali setiap hari)
6. Wanita yang mengamalkan pemakanan yang tinggi lemak.
7. Wanita yang mengamalkan hormon replacement therapy selepas menopaus selama lebih 5 tahun. 

Berita baik untuk wanita yang mempunyai faktor risiko seperti di atas ialah tidak semua wanita yang berisiko tinggi mendapat kanser payudara. Malah mereka yang tidak mempunyai faktor risiko juga boleh mendapat kanser payudara. 

Saintis telah menemui kaitan yang jelas antara hormon estrogen dengan kanser. Saintis berpendapat wanita yang banyak terdedah dengan hormon estrogen mempunyai risiko lebih tinggi untuk mendapat kanser. Ini kerana hormon estrogen menggalakkan pembahagian sel. Semakin banyak sel membahagi, semakin besar kebarangkalian ia untuk membahagi secara abnormal, dan akhirnya membentuk sel kanser.

Ini merupakan sebab utama kita wajib memelihara dan memastikan sel badan kita sihat. Tapi bagaimana?

Pelihara, perbaiki dan perbaharui sel dengan Polypenol dan Resveratrol

Apa itu polyphenol & resveratrol? Polyphenol ialah struktur kimia yang terdapat dalam sesetengah tumbuhan yang berfungsi sebagai sumber anti-oksidan. Sifat anti-oksidannya yang kuat mampu melambatkan proses penuaan.

Manakala resvratrol ialah salah satu daripada polyphenol yang bersifat anti-oksidan sehingga mampu menentang radikal bebas dan menghalangnya daripada merosakkan sel badan. Resveratrol juga bersifat anti-tumor mampu menghalang pertumbuhan kanser.

Bagaimana mendapatkan Polyphenol & Resveratrol?

Polyphenol & resveratrol yang baik ditemui dalam tumbuhan yang agak eksotik seperti anggur muscadine, Polygonum Cuspidatum, Elderberi Eropah, dan lobak ungu. 

Berita baik untuk kita semua ialah, polyphenol dan resveratrol dari keempat-empat tumbuhan ini telah dicampurkan dan diadun secara saintifik untuk menghasilkan Vivix. Oleh itu, Vivix berkuasa sebagai suplemen anti-oksidan yang dapat menghalang pertumbuhan sel kanser. Ia juga mampu memperbaiki, memelihara dan memperbaharui sel dan melambatkan proses penuaan secara alami.

Secara kesimpulannya, pendapat lama bahawa kanser itu tiada penawarnya mungkin sudah tidak relevan lagi. Kerana saintis Shaklee telah membuktikan sel kanser mampu dihalang dan ditentang dengan polyphenol dan resveratrol. 

Jom perkayakan pengambilan polyphenol dan resveratrol dalam diet harian kita. Pilihan terbaik pastinya Vivix.

Dapatkan Vivix sekarang!
Hubungi : 012-2337598 (Mama Olin)

Konsultansi kesihatan eksklusif menanti anda:)





Sunday, 12 March 2017

Panjang Telomere, panjanglah umur?

Amboi tengok tajuk tu macam boleh bikin kontroversi je..Rilek rilek..Of coz la umur, ajal maut seseorang tu takdir dari yang maha Esa. Semuanya ditentukan oleh-Nya. Kalau dah sampai ajal, sesaat pun tak bole ditunda. Setuju?

Tapi apa sebenarnya telomere? Apa kaitan telomere dengan panjang atau pendeknya umur seseorang?

Haaa, sebenarnya telomere adalah 'topi keledar' yang melindungi kromosom dalam badan manusia. Telomere terdapat di dalam DNA yang terletak di hujung setiap kromosom. Faham ke faham? Ke pening? Hehe :)

Ok saya bagi perumpamaan yang mudah untuk anda faham. Cuba anda perhatikan tali kasut. Di hujung setiap tali kasut pasti ada plastik pelindung yang berfungsi untuk melindungi tali kasut daripada terurai. Sekarang bayangkan telomere sebagai plastik pelindung tali kasut tersebut. Fungsinya sama saja. Telomere berada di hujung setiap kromosom dan ia berfungsi untuk melindungi kromosom. Tanpa telomere, kromosom akan mudah rosak dan tidak dapat menjalankan tugasnya. Juga boleh mengakibatkan sel tidak dapat menjalankan fungsinya, meningkatkan risiko penyakit termasuk penyakit kronik seperti kanser, diabetes, lemah jantung dan sebagainya. 

Bahagian berwarna biru dalam gambar ini menunjukkan telomere. Semakin menua, telomere menjadi semakin pendek.


Mengikut kajian saintifik, telomere adalah penanda aras untuk mengukur tahap kesihatan seseorang. Melalui telomere, saintis dapat menilai sama ada seseorang itu sedang mengalami penuaan secara sihat atau tidak. Semakin panjang telomere bermakna sel kromosom itu adalah sel kromosom yang sihat. 

Secara semulajadinya, telomere adalah panjang. Namun semakin kita menua, ia akan jadi semakin memendek, seterusnya sel akan menjadi tidak aktif dan akhirnya sel akan mati. Sel yang mati akan mengakibatkan tahap kesihatan seseorang semakin menurun. Telomere juga boleh memendek apabila terdedah kepada toksin dalam persekitaran yang tidak sihat, radiasi UV, radikal bebas, stress/tekanan dan diet yang tidak sihat.

Secara kesimpulannya, semakin panjang telomere, semakin tinggi peluang seseorang untuk panjang umur dan menikmati hari tua secara sihat.

Bagaimana untuk mendapatkan telomere yang panjang?

Jawapannya ialah polyphenols. Polyphenols yang kaya dengan anti-oksidan berupaya melindungi dan membaiki DNA termasuk telomere. Polyphenols juga berfungsi meneutralkan radikal bebas dan menghalang kerosakan telomere. 

Berita baik untuk anda semua, anda boleh dapatkan polyphenols di dalam Vivix Shaklee. Vivix yang dihasilkan daripada campuran botanik anggur muscadine, Polygonum Cuspidatum, Elderberi Eropah, dan lobak ungu sangat kaya dengan polyphenols, dapat melambatkan penuaan secara sihat. 



Perkara ini telah dibuktikan oleh kajian saintifik di mana pengamal Vivix selama 5 tahun telah diuji dan terbukti mempunyai telomere yang lebih panjang berbanding mereka yang tidak mengamalkan Vivix. 

Jom kita panjangkan telomere kita dengan Vivix. Mudah-mudahan Allah panjangkan umur kita dan dapat menjalani hari tua dengan sihat.


Monday, 5 October 2015

Enfuselle Balancing Moisturizer | Rahsia Kulit Gebu Tanpa Mekap





Yeay saya dah ada 2 botol EBM (Enfuselle Balancing Moisturizer). Satu letak kat ofis, satu letak kat rumah. Yang isi nye sikit tu sebenarnya dah habis. Jadi bila bukak botol baru, tuang sikit isinya ke botol yg kosong😊. Nak tahu bila saya mula guna EBM botol pertama tu? 5 April 2015. Ya, itulah tarikh saya bukak botol pertama tu..sampai sekarang bulan 10 baru habis botol pertama. Tahan 6 bulan tu..fuhhhh jimatt. Berbaloi beli.

Nak tahu tak kenapa ramai yang jatuh cinta dengan EBM ni. Kebanyakan pencinta EBM sayangkan EBM sebab :

πŸ’Ÿ Tak perlu pakai makeup, pakai EBM je dah nampak macam berbedak.
πŸ’Ÿ Make up tahan lebih lama.
πŸ’Ÿ Muka tak berminyak.
πŸ’Ÿ EBM sangat light tak tak oily langsung.
πŸ’Ÿ Kulit rasa lembut & smooth je.
πŸ’Ÿ Elak kulit kering & menggelupas walaupun duduk berjam-jam dalam aircond.

Kajian klinikal juga telah membuktikan kehebatan EBM 

✅ 146% meningkatkan keanjalan kulit dlm 28 hari.
✅ 268% mengurangkan garis halus dlm 28 hari.
✅ 173% mengurangkan kedutan dlm 28 hari.
✅ Mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
✅ Hipoalergenik

Jom kita tengok kulit halus mulus pencinta EBM











Haaa nampak ketara kan perubahan pada kulit mereka. Sebab tu saya pun dah jatuh cinta dengan EBM ni. Dah la bagus, jimat pulak tu. Pakai sikit je (sebesar syiling 5 sen sahaja) dah cukup untuk memberikan effect 'gorgeous' pada kulit. Sebab itulah sebotol boleh tahan sehingga 6 bulan. Berbaloi kan?

Jom adik manis semua, dapatkan EBM sekarang. Anda cantik, saya cantik, semua orang boleh cantik :)

SMS/ WhatsApp/ Call:
☎️ 012-2337598
πŸ“² http://mamaolin.blogspot.my
.
Kami ialah Pengedar Shaklee Klang sekitar Kg Kuantan, Bukit Raja, Bukit Kuda, dan Shah Alam. Penghantaran ke seluruh Malaysia melalui pos.

Bonus
🎁 Setiap pembelian Vitamin Shaklee daripada Mama Olin akan mendapat jadual makan eksklusif & konsultasi berterusan.

🎁 BONUS: Beli produk Shaklee + Daftar Ahli Shaklee (RM79.50) = dapat Vita-Lea Percuma (worth RM88.75). Hingga 31 Oktober 2015 sahaja! 😊😊😊

Friday, 2 October 2015

Tips Minum 3 Liter Air Kosong

~Tips minum air kosong ~




Kejayaan semalam. Finished my 6th bottle of water. 1 bottle = 500ml. 6 bottles = 3Liters. Hoyayy hoyayy.

Excited sebab biasanya sangat susah nak habiskan 3L. Rasanya counter (kertas biru atas kalender) tu memang sangat2 membantu untuk remind myself supaya habiskan 6 botol tu during my office hour.

You guys should try. Bila ada counter macam tu, baru ingat nak minum air. Selamat mencuba :)

Nak order produk Shaklee?

πŸ€ Shaklee COD: Klang & Shah Alam
πŸ“¨ Pos : seluruh Malaysia
πŸ“² Whatsapp : 012-2337598
🌻 Instagram : Mama_Olin

Friday, 25 September 2015

Hotel Murah & Selesa di Sg. Besar, Selangor

Assalamualaikum semua.

Cuti baru-baru ini, anda ke mana? Sempena cuti hari raya AidilAdha yang lepas, kami sekeluarga ke Sg. Besar, kampung asal keluarga suami saya. Ramai adik-beradik suami berkumpul di Sg. Besar tahun ni. 

Jadi untuk penginapan, kami memilih Hotel Grand Court di pekan Sg. Besar. Saya sendiri pun tak tahu hotel ni hotel berapa bintang:) Tapi yang pastinya, saya rasakan untuk short gateaway saya sangat  mengesyorkan hotel ini. Disamping harganya yang murah, hotel ini dilengkapi dengan kelengkapan asas yang selesa dan paling penting bersih. 

Hotel Grand Court Inn, Sg. Besar


Hotel ini terletak di sebelah pekan Sg. Besar. Senarai harga adalah seperti gambar bawah ni. Jangan risau, anda akan diberi diskaun lagi daripada harga tersebut. Untuk keluarga kami, 2 dewasa dan 2 kanak-kanak, kami memilih bilik jenis 'family room'. Selepas diskaun, harga yang kami perlu bayar hanya RM148 untuk satu malam.

Senarai harga bilik.

Oklah untuk 3 hari 2 malam, dikira murah la tu kan untuk hotel bajet. Jom tengok gambar bilik kami. 






Haa, ok kan? Selain tu, water heater & seterika pun ada disediakan, tapi diletakkan di luar bilik. Konsep 'sharing is caring' kan :)

Kalau ada yang tak tahu apa yang menarik kat Sg. Besar, jom kita tengok. 

Sawah padi menghijau yang terbentang luas. Kalau nak tengok sawah padi macam dalam cerita Nur Kasih tu, datanglah Sg. Besar. 



Pernah makan mentarang? Kalau tak pernah kena cuba kat Sg. Besar



Restoran pun banyak. Senang nak cari makanan.



Haaa yang ni paling saya suka. Shopping!!! Kenapa best shopping kat Sg. Besar? Sebab MURAH. Saya suka saya suka. Kain, pakaian, tudung, langsir, diapers baby dan banyak lagi. Semua ada. Harga murah pulak tu berbanding tempat lain..haii tu yang best tu..







Haa, siapa yang belum pernah jejak kaki kat Sg. Besar tu, boleh la pergi ya:)


Monday, 21 September 2015

Amenia sewaktu Hamil | Atasinya dengan 2 cara mudah



Masalah anemia sangat sinonim dengan ibu hamil. Ramai dikalangan ibu hamil yang mengalami masalah anemia, namun masih ramai lagi yang belum betul-betul memahami apa itu anemia, apakah kesan anemia dan cara mengatasinya. 

Saya sendiri ada masalah anemia sewaktu hamil dulu. Tiap kali pergi check di klinik kesihatan kerajaan, pasti itulah yang dibebelkan nurse-nurse yang memeriksa saya. "Kena naikkan Hb ye. Kalau tak naik, bahaya. Nanti kena cucuk kat bontot", itu kata mereka yang saya masih ingat sampai sekarang. Tapi cucuk bontot untuk apa, saya pun tak tau sebabnya. Dah la tak tau, tak pulak bertanya.. Sebab takut...huhuhuhu =p

Tapi Alhamdulillah, saya berjaya juga menaikkan HB saya. Jom saya kongsikan apa yang saya lakukan untuk menaikkan Hb saya. Tapi sebelum tu, jom kita fahamkan apa itu Anemia dulu.

Apa itu Anemia?

Anemia merupakan keadaan di mana berlakunya kekurangan hemoglobin (Hb) di dalam sel darah merah. Hemoglobin merupakan pengangkutan oksigen dan zat makanan ke seluruh badan. Oleh itu, apabila anda mengalami anemia, tisu seluruh badan menjadi hipoksia (kurang kandungan oksigen) dan kurang tenaga. 

Bagaimanakah Anemia boleh berlaku? 




Adakah Anemia bahaya kepada wanita hamil?

Anemia sangat bahaya kerana boleh menyebabkan :
  • Tumpah darah semasa dan selepas bersalin
  • Tekanan darah tinggi (eklampsia)
  • Keguguran
  • Kematian

Adakah Anemia bahaya kepada bayi?


Ya, anemia sangat merbahaya kepada bayi kerana boleh menyebabkan :
  • Kematian janin
  • Kelahiran bayi tidak cukup bulan
  • Kelahiran bayi kurang berat badan

Bagaimana anemia dikesan?

Anemia dikesan melalui ujian darah iaitu apabila paras hemoglobin (Hb) dalam sel darah merah kurang daripada 11g/dl.

Tahap keseriusan anemia adalah seperti berikut :
Untuk wanita hamil, paras Hb yang selamat ialah 11g/dl. 

2 Cara Mudah Atasi Anemia

1. Amalkan makanan kaya zat besi

Ada banyak jenis makanan yang kaya dengan zat besi. Sumber makanan yang kaya dengan zat besi yang baik adalah daripada sumber haiwan seperti daging, hati, ayam, limpa, kerang, ikan sotong dan ikan bilis. Sayur-sayuran hijau seperti pegaga, pucuk paku, sawi dan brokoli juga adalah sumber zat besi yang bagus. 


Ibu hamil digalakkan meningkatkan pemakanan yang tinggi zat besi untuk mengelakkan anemia. Selain itu ibu hamil juga perlu memastikan pengambilan makanan yang seimbang mengikut piramid makanan. 


2. Amalkan makanan tambahan yang tinggi zat besi

Haaa, sekarang saya nak share apa yang saya amalkan untuk meningkatkan Hb sewaktu hamil dulu. 

1. Vita Lea
  • Multivitamin lengkap dengan pelbagai kumpulan vitamin & mineral yang diperlukan oleh badan tetapi  sukar diperolehi sewaktu hamil (terutama bagi yang mempunyai morning sickness teruk).
  • Zat besi penting untuk tubuh terutama untuk mengekalkan/meningkatkan paras hemoglobin (HB) dalam darah. Ibu mengandung memang penting jaga paras HB tau. Zat besi mengelakkan ibu mudah pitam.
  • Mengandungi asid folik yang sangat penting untuk perkembangan bayi.

2. B-complex
  • Sebagai penenang saraf yang dapat membantu ibu sentiasa dalam keadaan rileks dan riang. Yelah, mengandung ni penat kan. Jadi kalau tak cukup b-complex, boleh jadi cepat stress. Stress semasa mengandung tak elok untuk bayi tau.
  • Juga mengandungi asid folik. Gabungan B-complex dengan VitaLea membekalkan jumlah asid folik yang cukup untuk ibu mengandung. 

3. Sustained Release Vitamin C
  • Vitamin C bertindak sebagai pelindung sel. Apabila sel dilindungi daripada radikal bebas, barulah ia menjadi kuat, seterusnya membentuk organ dan sistem badan yang kuat dan sihat. Sebab itulah orang yang kekurangan vitamin C mudah jatuh sakit. Itu tandanya sel dia tak kuat la tu.
  • Vitamin C juga membantu penyerapan vitamin lain ke dalam badan. Secara logiknya apabila sel badan sihat, vitamin lain yang dimakan juga akan mudah diserap ke dalam badan. 

4. Ostematrik
  • Sumber kalsium dan magnesium beserta vitamin D penting untuk kesihatan tulang, gigi dan gusi. 
  • Mengelakkan masalah kejang kaki ketika mengandung
  • Mengelakkan masalah gusi berdarah

5. Energizing Soy Protein (ESP)
  • Sumber protein yang mengandungi 9 asid amino yang badan yang diperlukan badan, tapi tak mampu dibekalkan oleh badan kita. Jadi kita perlu dapatkan ia dari sumber pemakanan. 
  • Protein memberikan tenaga dan rasa kenyang yang berpanjangan. Maklumlah orang mengandung ni cepat lapar. So dengan ESP ni, boleh la tahan perut dari lapar sentiasa.
  • Sangat bagus juga untuk orang yang mempunyai masalah gastrik. 
  • Bonus : Kulit ibu & bayi boleh jadi lebih lembut dan gebu. 

6. Omega Guard
  • Mengawal berat badan ketika hamil. Jadi takde la berat badan naik mencanak-canak. Pengalaman saya sendiri semasa hamil anak sulung (belum consume Shaklee), berat saya naik mendadak sampai kena minum air gula... uweekkk, jenuh nak habiskan segelas tu. Nasib baik tak muntah balik. Semasa hamil anak kedua (sudah consume Shaklee), Alhamdulillah saya tak perlu minum air gula kerana berat badan terkawal. Yeayyy !!!
  • Membekalkan DHA untuk perkembangan otak bayi. 


YES PACK : SET KEHAMILAN 
Super duper best sebab sekarang set ini ada promosi sehingga 30 Oktober sahaja. 

✅ Diskaun 5%
✅ Daftar ahli : peluang dapat pendapatan 5 angka.
✅ PERCUMA 1 VitaLea bernilai RM88.75


Disclaimer : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Kami pengedar sah Shaklee. COD sekitar kawasan Klang dan Shah Alam. Penghantaran pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah/Sarawak. 

Untuk order produk Shaklee, daftar ahli atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi :

Whatsapp/call : 012-2337598 (Mama Olin)
Masukkan No. ID Sponsor : 894408 jika daftar keahlian (Express Enrolment) di "Join Now"

Saturday, 19 September 2015

Berwaspada Ketika Jerebu | Sistem Imunisasi Tak Kuat Punca Anak Mudah Dijangkiti


Assalamualaikum. Bagaimana keadaan cuaca di kawasan anda sekarang? Di tempat kami di Kg. Kuantan, Klang ni, Alhamdulillah nampak cerah sikit hari ni. Walaupun ada nampak seperti berjerebu sedikit, namun masih terkawal. Namun masih ada di sesetengah kawasan Indeks Pencemaran Udara (IPU) akibat jerebu hingga kini menunjukkan bacaan tidak sihat iaitu antara 101 hingga 200 IPU. 

Bacaan tinggi sebegini boleh menjejaskan kesihatan orang ramai khususnya bayi dan kanak-kanak yang menghidap penyakit kronik berkaitan paru-paru seperti asma dan bronkitis. Selain warga emas, mereka inilah yang biasanya amat mudah diserang penyakit masalah pernafasan. Ini kerana sistem imunisasi mereka masih lemah. Kalau tak percaya, pergi sajalah ke mana-mana klinik pakar kanak-kanak. Pasti klinik tersebut dipenuhi oleh ibu bapa dan anak-anak mereka yang diserang batuk, berkahak, selsema dan lebih teruk asma atau bronkitis. 

Ibu-bapa adalah golongan yang paling bertanggungjawab untuk melindungi anak masing-masing daripada bahaya jerebu. Parents, please take note ya =)

Langkah Pencegahan 

1. Pakai Topeng Muka
Sekiranya anak anda perlu keluar rumah, pastikan mereka memakai topeng muka bagi menutup bahagian hidung dan mulut. Keadaan jerebu yang kritikal boleh menyebabkan partikel halus memasuki bahagian dalam paru-paru mereka. Topeng muka yang disarankan untuk perlindungan daripada jerebu ialah jenis N95 kerana material topeng jenis ini mampu menghalang partikel halus daripada masuk ke paru-paru. 

Saya dah pun mendapatkan topeng N95 ini. Anda boleh dapatkan di farmasi berhampiran anda seperti farmasi Caring dan sebagainya. Ingat ye, N95. Bukan Ron95, hehehe.



2. Awasi Perubahan Fizikal Anak
Dalam keadaan udara tercemar, anak-anak mudah terkena alahan. Jika mereka mengalami bersin, batuk dan hidung berair, mereka perlukan rawatan segera. 

3. Basuh Tangan dan Muka selepas selesai aktiviti luar
Bersihkan tangan (dengan sabun) dan muka mereka selepas melakukan aktiviti luar. Ini penting untuk memastikan habuk kesan jerebu melekat di tangan dan muka dan boleh membawa jangkitan virus. 

4. Gunakan Penghawa Dingin
Sewaktu memandu, gunakan penghawa dingin dan tutup semua cermin tingkap kenderaan. Ini untuk mengelakkan habuk halus masuk ke dalam kenderaan sehingga menjejaskan pernafasan anak-anak.

5. Galakkan Anak Minum Banyak Air Kosong
Minum sekurang-kurangnya 8 gelas air sehari dapat menghindar serangan penyakit dan mengelakkan badan kekurangan air. Pengambilan air yang cukup bukan hanya membantu organ anak anda berfungsi dengan sempurna, malah mengelakkan badan mereka terdehidrasi yang boleh membawa pelbagai jangkitan penyakit. 

6. Ambil Makanan Kesihatan Tambahan
Berikan anak anda makanan tambahan untuk menyokong kesihatan mereka dan memperkuat sistem imunisasi badan mereka. Antara vitamin yang penting ialah vitamin C untuk meningkatkan sistem imunisasi badan. Apabila sistem imunisasi badan anak anda kuat, mereka dengan sendirinya dapat melawan serangan virus dan mengelakkan jangkitan penyakit. 

Untuk anak-anak syurga kami, pastinya pilihan yang terbaik iaitu Set Anak Sihat & Pintar Shaklee yang merangkumi :

1. VitaLea for kids : Multivitamin lengkap untuk nutrisi terbaik kanak-kanak.
2. Chewable Vita-C : Sumber vitamin C semulajadi, TANPA GULA dan TANPA BAHAN SINTETIK.
3. Omega Guard : Sumber Omega-3 yang mengandungi EPA, DHA yang banyak lagi untuk perkembangan otak kanak-kanak. Omega Guard juga sangat membantu mengurangkan masalah kahak.
4. MealShakes : Membekalkan keperluan vitamin dan mineral asas dan lengkap. Juga lengkap dengan serat dan protein untuk tumbesaran kanak-kanak.


Tambahan/Optional

1. Performance Drinkmengelakkan dehidrasi yang dapat menyebabkan kelesuan. Boleh dibancuh dalam jag dan simpan di dalam peti sejuk untuk dijadikan minuman harian. Apabila badan kekal terhidrat, proses penyembuhan akan lebih cepat berlaku. 

2. Nutriferon : Berfungsi untuk meningkatkan imunisasi badan dalam masa 2-3 hari. Rasa Nutriferon ni sedap, anak-anak saya pun suka sampai berebut-rebut :) Nutriferon diekstrak daripada 4 tumbuhan semulajadi yang mempunyai fungsi tersendiri.

 

Disclaimer : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Kami pengedar sah Shaklee. COD sekitar kawasan Klang dan Shah Alam. Penghantaran pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah/Sarawak. 

Untuk order produk Shaklee, daftar ahli atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi :

Whatsapp/call : 012-2337598 (Mama Olin)
Masukkan No. ID Sponsor : 894408 jika daftar keahlian (Express Enrolment) di "Join Now"