Thursday, 29 May 2014

Bagaimana untuk menjadi ahli Shaklee


Ingin jadi ahli Shaklee?

Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli/ pengedar sah Shaklee?

Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk yuran keahlian sebanyak RM65 (tambahan postage RM10 (WM)/ RM20 (EM) ) ataupun anda boleh mendapatkan keahlian PERCUMA dengan pembelian sebanyak 200 points (lebih kurang RM680 untuk Semenanjung/ RM870 (Sabah & Sarawak).


Anda cuma perlu menghubungi kami. Kami akan uruskan urusan pendaftaran. Mudah kan? Tak perlu susah-susah hendak ke branch untuk mendaftar. Call/whatsap/sms/email saja kami. Kami akan uruskan pendaftaran anda secara online. Semuanya di hujung jari. Hassle free =) 


Berapakah Yuran keahlian Shaklee?

Pendaftaran ialah RM65 (sekiranya anda pergi sendiri ke branch untuk ambil member kit), dan tambahan RM10 (WM)/ RM20 (EM) untuk pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui saya. Maksimum kos pendaftaran ialah RM75 (WM)/ RM85 (EM) (jika anda tidak pergi ambil sendiri kit di branch).


Bagaimana Nak Maintain Points dan keahlian?

Sekiranya cuma nak makan sendiri atau share dengan saudara-mara, tak perlu risau untuk maintain atau buat pembelian minima.

Namun, jika anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. Kami akan guide anda bergantung kepada berapa target side income yang anda inginkan.


Wajibkah membuat pembelian setiap bulan untuk maintain keahlian?

Tidak wajib.


Jom sertai kami !!!


Haa, dah jelas ke? Mudah saja kan, tak complicated pun =) . Jom sertai kami sekarang. Tidak kiralah untuk penggunaan anda dan keluarga sendiri, atau untuk menjana pendapatan tambahan mahupun tetap, kami pasti akan membantu anda. Itu komitmen kami =). Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai keistimewaan menjadi ahli Shaklee, jemput baca di sini. 

Hubungi kami sekarang ok =)
Whatsap/sms : 012-2337598 (Rolin)
FB page : Mama Olin's


Jana pendapatan dari rumah



Kredit : GenkiMomma

Monday, 26 May 2014

Tips dan Panduan memilih breastpump

Bagi bakal-bakal ibu muda yang baru pertama kali ingin membeli breastpump  mesti pening kan? Nak beli jenama apa? Yang mahal ke murah? Manual ke single pump? Banyaknya pilihan!!!! Pening!!!! 

Jangan pening pening =) Jom saya share pengalaman saya sendiri dalam memilih breastpump.

Budget
Bagi kebanyakan orang, faktor ini merupakan perkara pertama yang perlu mereka pertimbangkan semasa memilih breastpump. Kebanyakkan breastpump yang bagus di pasaran berharga dalam lingkungan RM300 sehingga RM2000. Pada kebiasaanya harga breastpump bergantung kepada ciri-ciri breastpump itu sendiri dan juga jenamanya. Terdapat pelbagai jenama breastpump di pasaran yang boleh anda pertimbangkan antaranya Medela, Avent, Spectra, Modulo, SnowBear, Pureen dan banyak lagi. Setiap jenama mempunyai pelbagai model yang berbeza dan pastinya harga juga berbeza. 

Kekerapan mengepam
Anda seharusnya boleh menjangka berapa kerap anda akan mengepam dalam sehari. Ini bergantung kepada berapa lama anda perlu berada jauh dari bayi anda. Bagi sesetengah ibu yang bekerja sebagai guru contohnya, mungkin waktu bekerja anda tidak selama pekerja di bank. Jadi mungkin kekerapan untuk guru mengepam hanya 2 kali sehari. Berbanding pekerja di bank mungkin perlu mengepam sebanyak 4 kali sehari. Perlu diingat, semakin lama anda berjauhan dengan bayi, semakin keraplah anda perlu mengepam. Ini penting untuk memastikan rangsangan terhadap payudara sentiasa berpanjangan. 

Jadi untuk guru tadi, mungkin hanya memerlukan pam manual. Namun untuk pekerja bank tersebut mungkin memerlukan pam elektrik. Pastinya memakan masa yang lama kalau perlu mengepam 4 kali di pejabat dengan menggunakan pam manual kan? 

Gaya hidup anda
Sekiranya anda seorang ibu bekerjaya yang menaiki pengangkutan awam ke tempat kerja, mungkin anda memerlukan breastpump yang agak ringan. Saya sendiri sebagai contoh, perlu menaiki bas setiap hari ke tempat kerja. Sampai di KL, saya perlu berjalan kaki dari bus stand ke tempat kerja. Jadi membawa breastpump yang ringan pastinya membantu. 

Breastpump pertama yang saya beli agak berat dan besar. Sakit bahu juga lah setiap hari memikul beg dan breastpump itu. Ditambah pula dengan berat hasil perahan semasa waktu pulang. Aduhhh, memang sakit bahu. Saya ni sudahlah 'rendang'. Semakin 'rendang' dan 'bongkok' la angkat beg breastpump tu. Hehe =p

Di bawah adalah ciri-ciri breastpump yang boleh anda pertimbangkan sebelum membeli breastpump.

Ciri-ciri breastpump

1. Pam Single atau double
Dengan pam single, anda perlu mengepam payudara yang sebelah dahulu kemudian barulah mengepam di sebelah lagi. Ini mungkin akan memakan sedikit masa berbanding pam double. Dengan pam double, anda boleh mengepam kedua-dua belah payudara serentak. Pasti lebih menjimatkan masa, kan?

Pengalaman saya sendiri menggunakan pam double, susu lebih cepat dan mudah keluar mungkin kerana rangsangan yang lebih. Penggunaan pam double kebiasaannya dapat mengurangkan sehingga 50% masa yang diperlukan untuk mengepam dengan pam manual.

Single breastpump
Single breastpump
Double breastpump

2. Elektrik atau manual
Dengan pam manual, anda boleh mengepam di mana-mana sahaja kerana anda tidak memerlukan bekalan elektrik untuk mengepam. Kebiasaannya pam manual didatangkan sebagai single pam sahaja. Untuk pam elektrik pula anda mempunyai pilihan antara pam single atau double. 

Untuk pam elektrik pula, anda perlu memastikan mempunyai sumber bekalan elektrik untuk mengepam. Namun, ada sesetengah pam elektrik didatangkan dengan kemudahan bateri, contohnya Medela. Anda boleh 'charge' bateri pam elektrik anda (seperti charga handphone). Jadi anda tidak perlu risau sekiranya tempat mengepam tidak mempunyai sumber elektrik kerana pam anda boleh beroperasi menggunakan bateri.  

3. Mudah alih (mobility)
Seperti yang saya ceritakan sebelum ini, ada pam yang ringan dan ada yang agak berat. Pam yang ringan pastinya lebih 'mobile' untuk dibawa ke mana-mana. Banyak pam didatangkan dengan beg galas atau sandang. Ini sangat-sangat memudahkan untuk dibawa ke mana-mana. 

Pam yang kecil dan ringan - Medela Freestyle

4. Double phase suction
Ciri ini hanya terdapat pada pam elektrik sahaja. Ia membolehkan pam mengepam seakan-akan bayi menghisap susu dari ibunya. Bayi kebiasaanya akan menghisap payudara ibunya secara pendek dan laju untuk memberikan rangsangan kepada payudara untuk mengeluarkan susu (fasa pertama). Dengan rangsangan yang cukup, payudara akan mengeluarkan susu. Ia dinamakan 'letdown reflex'. Ketika fasa letdown reflex, susu akan keluar mencurah-curah (fasa kedua). Jadi bayi akan menghisap secara perlahan. 

Kedua-dua fasa inilah yang diadaptasi oleh sesetengah breastpump untuk memberikan payudara rangsangan seolah-olah hisapan bayi. 

Double phase suction

Untuk saya, ciri double phase suction ini memang berkesan membantu memudahkan dan mempercepatkan pengeluaran susu saya. Mulakan dengan fasa pertama untuk simulasi, kemudian disusuli dengan fasa kedua apabila susu mula keluar (letdown reflex). Kebiasaanya saya mampu mengumpul sebanyak 8 hingga 10 oz dalam masa 20 minit. Alhamdulillah. 

3. Ciri extra : hands free
Selain yang saya sebutkan di atas, terdapat juga ciri tambahan yang dapat membantu anda memudahkan proses mengepam susu iaitu ciri hands free. Dengan ciri ini anda tidak perlu memegang botol ketika mengepam. Hanya perlu klipkan pemegang botol ke bra menyusu anda, dan anda boleh mengepam sambil menaip, melipatkan kain mahupun memasak. Senang kan?


Breastpump dengan ciri hands free

Secara peribadi, ini adalah ciri kegemaran saya kerana dengan ciri hands free inilah yang membantu saya mengepam di tempat kerja dengan mudah. Saya hanya perlu menyarungkan 'nursing cover' dan mengepam sambil membuat kerja di depan laptop. Tak perlu lagi ke surau untuk mengepam. Yeayyyy... Alhamdulillah kawan-kawan sekerja dan bos juga tiada masalah dengan jadual mengepam saya. Walaupun ada sesetengah kawan sekerja lelaki yang suka mengusik, pekak kan sahaja telinga. Hehe. Usikan-usikan sebegini boleh juga menceriakan suasana dan merapatkan ukhuwah =)

Percaya atau tidak, saya juga pernah beberapa kali memandu sambil mengepam menggunakan hands free. Ya  betul, anda tak salah baca. Saya MEMANDU sambil mengepam. Begitulah keadaan ibu bekerjaya dan mengepam sepenuhnya. Perlu bijak mengambil peluang untuk mengepam di mana sahaja. Yang penting keselesaan dan keselamatan harus diutamakan. Bagi yang ingin mencuba mengepam sambil memandu, pastikan proses mengepam itu tidak mengganggu pemanduan anda. Jangan pula asyik mengepam sehingga tidak fokus kepada pemanduan dan membahayakan keselamatan sendiri ya!

Tips:
Price survey
Rajin-rajinlah melakukan price survey sebelum membeli breastpump. Ini kerana harga produk yang sama mungkin jauh berbeza jika anda membeli di kedai dengan membeli secara online. Kebiasaanya membeli secara online lebih murah. Namun pastikan anda membeli dari penjual yang dipercayai. Antara penjual breastpump yang dipercayai adalah:
Dan banyak lagi. 

Warranty
Pastikan pembelian breastpump anda disertai dengan warranty dari Malaysia. Ini untuk memudahkan anda sekiranya terdapat sebarang masalah pada breastpump anda. Ingat, warranty sangat penting ya. Kerana kita tidak tahu apa yang bakal terjadi kepada breastpump kita. Mungkin rosak, mungkin kemalangan. Siapa tau kan?

Untuk memastikan susu anda banyak dan cukup untuk bayi anda, pastikan kekerapan mengepam setiap 2-3 jam sekali apabila anda berjauhan dengan bayi. 

Untuk semua ibu, tidak kira yang tinggal di rumah atau yang bekerja, selain daripada memastikan kekerapan mengepam, saya sangat menggalakkan pengambilan suplemen untuk ibu menyusu. Ini untuk memastikan badan anda sentiasa bertenaga dan mendapat khasiat yang sepatutnya. Ini sangat penting kerana untuk memastikan kualiti dan kuantiti susu yang anda hasilkan adalah yang terbaik untuk bayi. 

Saya sendiri telah mengamalkan set suplemen untuk ibu menyusu Shaklee ini dan ternyata berkesan untuk memekatkan & memperbanyakkan hasil perahan untuk my handsome boy, Afliq =). Jom ikuti pengalaman saya di SINI. Baca lanjut mengenai set untuk ibu menyusu di SINI

Set tripple M untuk ibu menyusu.
 
Jangan lupa hubungi saya cepat untuk dapatkan set ini, ya ibu-ibu menyusu sekalian =). Sms/whatsap saya di 012-2337598 (Rolin) atau email ke mamaolins@gmail.com

Atau boleh juga PM di Page Facebook saya di Mama Olin's. Jangan lupa like ya =)



Wednesday, 21 May 2014

Business/perniagaan mesra kanak-kanak

Business mesra kanak-kanak? Ada ke business macam tu? 

Mestilah ada. Semestinya bisnes Shaklee dibawah jaringan kami, Mama Olin's Empire yang juga susur galur dari keluarga besar GenkiMomma group. Kelas-kelas atau group coaching jaringan Shaklee kami sentiasa riuh dengan suara anak-anak. Sambil si ibu menuntut ilmu untuk berbisnes, anak-anak tidak perlu ditinggalkan di rumah. Oh, tidak lupa juga, sokongan padu para suami menambahkan lagi semangat dan keceriaan para isteri untuk menuntut ilmu untuk diaplikasikan dalam bisnes kami. 

Shaklee class di Setia Alam

Shaklee coaching juga dihadiri para suami

Baby pun nak join sama Shaklee class

Khusyuk para ibu bapa menimba ilmu, anak pun join sama

Sesi soal jawap terbuka kepada sesiapa untuk bertanya

Sebelum balik bergambar kenangan dulu. Penuntut kecil semua pun tak ketinggalan

Disamping kelas sebegini, kami juga menyediakan kelas-kelas Online untuk ahli-ahli kami yang tidak berkesempatan menghadirkan diri ke kelas offline. Jadi sambil menyusukan anak di rumah atau sambil baring-baring di atas katil pun boleh mendengar kelas atau coaching Online ini. Seronok kan? 

Mungkin masih ramai yang skeptikal dengan bisnes Shaklee. Kalau anda menganggap kami ber'meeting' sehingga larut malam seperti bisnes MLM lain, anda sememangnya salah. Matlamat utama kami adalah bukan semata-mata untuk mengejar kemewahan duniawi, malah untuk memajukan ummah, sekaligus merapatkan diri kepada Pencipta untuk mendapat keredhaanNya. Sebab itulah leaders kami tidak putus-putus menekankan amalan-amalan harian yang boleh membawa kepada kejayaan dalam bisness dan InshaAllah kejayaan di akhirat kelak juga. 

Dengan bisnes Shaklee, anda bukan sahaja mendapat kelebihan Bonus Tunai, Bonus Kereta dan Pelancongan Eksklusif, malah, jika anda menyertai jaringan kumpulan kami, anda dapat mengenali lebih ramai usahawanita yang gigih berusaha, serta dapat menambah kenalan & merapatkan ukhwah!

Apa-apa pun, niat dan tujuan jaringan kami adalah jelas. Kami serius berusaha gigih dalam bisnes ini demi kesenangan keluarga untuk hari ini, esok, dan akan datang. Dan juga InshaAllah untuk saham akhirat juga. 

Tidak kira siapa anda dan apa latar belakang diri anda, anda sangat dialu-alu menyertai keluarga Mama Olin's Empire. Jom sertai kami. Call/sms/whatsap saya di 012-2337598 (Rolin) atau email ke mamaolins@gmail.com. Jemput baca  di sini untuk soal jawap bagaimana cara menyertai kami. 

Jumpa anda di puncak kejayaan! InshaAllah!






Sunday, 18 May 2014

Morning sickness : Atasi dengan produk Shaklee

Wanita hamil yang tiada simptom alahan atau 'morning sickness' yang teruk ketika hamil adalah sangat beruntung. Kerana hanya yang pernah merasai betapa seksanya morning sickness saja yang mengerti. Loya, letih, pening kepala, mual dan rasa nak muntah, ini semua simptom morning sickness. Yang paling teruk muntah setiap kali selepas makan atau minum. Apa saja yang dimakan atau diminum akan dimuntahkan balik. Kesian kan? 

Sebenarnya morning sickness ni bagus kerana ia menunjukkan anda mempunyai paras hormon kehamilan yang tinggi seperti hormon hCG, estrogen and progesteron. Hormon progesteron berfungsi memelihara rahim dalam keadaan 'rileks' untuk mengelakkan kelahiran pra-matang. Namun ia juga me'rileks'kan perut dan usus yang boleh menyebabkan penghasilan asid perut secara berlebihan. (Kredit : medical news today). Akibatnya, wanita hamil akan selalu merasa berangin, loya dan mual. 

Walau bagaimana pun, anda tak perlu terlalu risau kerana morning sickness tidak memudaratkan bayi dalam kandungan. Perkara paling penting yang harus anda titik beratkan ialah pengambilan makanan berzat kerana segala zat tersebut sangat penting untuk ibu dan bayi dalam kandungan. Tapi, macam mana nak dapatkan cukup zat kalau semua yang dimakan dan diminum keluar semula sebagai muntah? 

Jom saya cadangkan apa yang boleh anda ambil untuk mengelakkan/mengurangkan morning sickness disamping memastikan anda dan bayi mendapatkan zat yang diperlukan. 

1. Performance drink
Minuman berperisa oren semulajadi yang berfungsi untuk mengelakkan dehidrasi. Apabila kita selalu muntah, dikhuatiri air dalam badan akan berkurang. Jadi dengan mengamalkan performance drink ini, badan akan sentiasa terhidrat. Boleh diamalkan pada bila-bila masa. Rasa masam manisnya juga dapat mengurangkan rasa mual anda. 

2. Chewable vitamin C
Rasa masam pada chewable vitamin C ini sangat-sangat membantu mengurangkan rasa mual untuk wanita hamil. Biasanya wanita hamil suka mengunyah asam boi atau jeruk untuk kurangkan rasa mual kan? Daripada anda kunyah asam boi atau jeruk (yang pastinya tiada sebarang zat dan boleh memudaratkan), lebih baik cuba chewable vitamin C. Bukan saja dapat kurangkan rasa loya, malah dapat khasiat vitamin C yang sememangnya penting. Anda boleh kunyah dan hisap lebih dari sebiji chewable vitamin C kerana dos vitamin C yang rendah. Jadi tak perlu risau terlebih dos. 

3. Peppermint ginger plus
Seperti yang saya terangkan di atas, perut wanita hamil berisiko tinggi menghasilkan lebihan asid perut kerana kehadiran hormon progesteron. Jika angin di dalam perut tidak terkawal dan telah memenuhi perut, maka apa-apa saja yang dimakan atau diminum akan ditolak keluar oleh angin tadi. Pengambilan peppermint ginger plus dapat mengawal dan melegakan angin di dalam perut. Tips : Nak tau tak, peppermint ginger plus ni mempunyai bau pudina yang sangat sedap dan menyegarkan. Jadi wanita hamil boleh mencuba menghidu bau peppermint ginger plus ni untuk mengurangkan rasa mual. Alternatif kepada menghidu bau minyak angin, apa kata cuba peppermint ginger plus. Saya sendiri sangat gemarkan baunya. Setiap kali nak memakannya, pasti ambil bau dulu. Emmmm segar sungguh baunya!!!

4. Mealshakes
Suplemen dalam bentuk serbuk yang sangat lazat dan dilengkapi dengan zat galian dan mineral yang lengkap. Mealshakes boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti susu segar, milo, horlick atau sebagainya. Mealshakes sesuai dijadikan sarapan atau minuman ketika 'snacking' time. Tips : Untuk mengelakkan pengumpulan angin di dalam perut, wanita hamil digalakkan makan dengan kerap dalam kuantiti yang sedikit. Jadi Mealshakes adalah pilihan tepat yang boleh anda amalkan sebagai minuman sewaktu 'snacking' kerana ia sememangnya rendah kalori, namun mengenyangkan kerana ia kaya dengan protein. Daripada makan kudapan seperti kerepek, keropok, biskut berkrim atau sebagainya, apa kata cuba Mealshakes 😊.

Atasi Morning Sickness dengan Shaklee

Bagaimana nak dapatkan produk ni? Senang saja. Hubungi saya melalui sms/whatsap ke 012-2337598 atau email ke mamaolins@gmail.com. Konsultansi EKSLUSIF dan PERCUMA diberikan untuk pelanggan Mama Olin's sahaja. 

Untuk maklumat lanjut mengenai produk Shaklee, jemput ke FB Page Mama Olin's. Jangan lupa Like ye 😊.



Wednesday, 7 May 2014

Ada apa dengan MEALSHAKES?

Ahad lalu baru lepas menonton siaran ulangan filem "Ada apa dengan Cinta". Masa tengah menaip entri ni pun, tengah dengar lagu "Denting", soundtrack dari filem itu. Sebab tu la tajuk entri pun jadi macam tu. Hehe. Layannnn..


Dah dah la tu layan "ada apa dengan cinta". Hehe. Jom kita layan "ADA APA DENGAN MEALSHAKES" pulak. Ada yang pertama kali dengar MEALSHAKES? Mesti tertanya-tanya apa benda tu? Meh tengok gambar dulu.





Tadaaaa...

Mealshakes - suplemen lazat berperisa vanila

Kalau anda nak tau, MEALSHAKES adalah suplemen dalam bentuk serbuk yang sesuai diamalkan oleh seisi keluarga. Bermula dari bayi berumur setahun ke atas, kanak-kanak, dewasa dan juga warga emas. Semuanya boleh menikmati kelazatan MEALSHAKES. Bukan saja lazat, malah berkhasiat dan pastinya memberikan kebaikan dari segi kesihatan.

Sekilas fakta tentang MEALSHAKES:
•    Sarapan segera yang berkhasiat
•    Lazat, sarapan segera yang dengan harga mampu milik

•    Hidangan segera untuk para atlet
•    Kudapan menarik pada bila-bila masa
•    Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium 

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu. (Kredit : Shaklee)


Apa lagi kebaikan MEALSHAKES untuk orang dewasa?

1. Membantu memperbaiki sel kulit dan memudarkan parut di kulit.
2. Membantu melegakan dan mengurangkan sembelit.
3. Membantu mengawal diet seimbang. 
4. Membantu dalam penurunan berat badan dan mengelakkan diet yo-yo.
5. Membantu mengurangkan pigmentasi kulit.
6. Membantu kenaikan berat badan ke tahap normal dan sihat untuk orang dewasa yang mempunyai masalah kurang berat badan atau "underweight".
7. Suplemen lazat untuk warga emas yang tidak mampu menelan pelbagai jenis pil. 

Untuk kanak-kanak dan bayi pula macam mana? Apa kebaikan MEALSHAKES untuk mereka?


1. Meningkatkan selera makan untuk kanak-kanak yang 'picky-eater'.
2. Memberikan khasiat yang cukup untuk anak-anak yang tidak mahu atau susah makan.
3. Mengawal diet untuk kanak-kanak obesiti.
4. Membantu dan menyelesaikan masalah sembelit kanak-kanak.
5. Membantu mengurangkan dan mengawal ekzema.
6. Memberikan sumber protein untuk tumbesaran kanak-kanak.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Haa, nampak tak kebaikannya untuk semua peringkat umur kan? Bukan saja untuk obesiti, untuk underweight pun sesuai. Hebat MEALSHAKES ni. Sekarang sudah tau
"Ada apa dengan MEALSHAKES", mesti nak tau macam mana nak dapatkannya kan? Senang saja.

1. Sms/whatsap/call saya di 012-2337598 (Rolin)

2. Email ke mamaolins@gmail.com

3. Tinggalkan message anda di FB Page Mama Olin's

Ingin sertai Empayar Mama Olin's? Jom hubungi saya dengan cara di atas. Anda akan dibimbing untuk berjaya mendaki tangga kejayaan Shaklee. Mari mengorak langkah bersama kami dan berjumpa di puncak kejayaan. See you at the top :) 

Monday, 5 May 2014

Tak sempat sahur? Jom sahur pantas dengan MEALSHAKES

Bulan Ramadhan bakal menjengah lagi dalam masa tak sampai 2 bulan. Tak sabaarrr :D. Sama-samalah kita berdoa agar kita dapat dipertemukan sekali lagi dengan Ramadhan tahun ini ya. Aminnn..

Oh ya, bercakap pasal Ramadhan, pasti ramai ibu-ibu yang sudah mula memikirkan menu-menu untuk bersahur kan? Anda pernah terbangun lambat untuk sahur tak? Bangun-bangun saja,tinggal 5 minit lagi sebelum waktu sahur tamat ???? Apaaaaa 5 minit ??? Dalam masa 5 minit tu, memang takkan sempat nak makan nasi la kan. Haa, jom saya kongsikan apa menu yang RINGKAS & SIHAT untuk sahur. 

Tadaaaaa !!!!

3-5 biji kurma


Dan my yummylicios-super-fast sahur

Sahur ringkas dan sihat dengan MEALSHAKES, ESP DAN PERFORMANCE DRINK

Ha, mudah kan menu sahur saya. 5 minit inshaAllah sempat. Macam mana resepi yummylicious-super-fast SAHUR tu? Mudah saja.

250-300 ml air kosong atau susu segar dicampurkan dengan 1 sudu MEALSHAKES, 1 sudu ESP dan 1 sudu PERFORMANCE DRINK. 

Lepas tu shake kan saja. Shake shake shake.. InshaAllah walaupun dengan sahur ringkas ini, anda akan mendapat khasiat yang sepatutnya sepanjang berpuasa sepanjang hari. Perut pun tidak akan rasa lapar. Cubalah !!!!

Resepi ini juga sangat sesuai untuk anda yang mengalami masalah gastrik. Selepas bersahur, amalkanlah memakan kurma dan minum shake yummylicious-super-fast ini ya. InshaAllah anda pasti dapat menunaikan ibadah puasa tanpa gangguan gastrik. 

Sempena promosi percuma 1 canister MEALSHAKES dengan pembelian 6 canister, jom ambil peluang dapatkan MEALSHAKES dengan harga istimewa. Hubungi saya 012-2337598 (Rolin) atau email ke mamaolins@gmail.com

Ingin sertai kami? Whatsap atau emailkan maklumat anda ke nombor dan alamat email di atas
- nama penuh
- no. IC
- alamat

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 



Thursday, 1 May 2014

Jom jadi usahawan Shaklee. Tak tahu, kami tunjukkan =)

Shaklee dah menjadi fenomena di Malaysia? Sana sini orang bercerita pasal kebaikan produk dan bisnes Shaklee? Iye ke? Apa buktinya? Haaaa mai cheq nak habaq (eh tetiba jadi orang utagha..hehe)

Buktinya branch Shaklee sentiasa penuh. Ya, sentiasa. Susah nak dapat masa branch Shaklee ni lengang, terutamanya HQ Shaklee di Empire Subang. Sebelum office buka lagi, ramai yang sudah beratur panjang di luar. Semua berebut-rebut untuk mendapatkan produk Shaklee. Kalau produk Shaklee tak bagus, agak-agak orang akan bagi sambutan hangat macam ni tak? Tentu tidak kan? 

Shaklee diserbu
Serbu lagi
Dan serbu lagi
Branch & HQ Shaklee sentiasa diserbu !!

Apa kebaikan produk Shaklee? 

1. Produk yang berkesan dan terbukti dapat meningkatkan kesihatan secara menyeluruh.

2. Produk yang dijamin selamat dan mematuhi piawaian yang ditetapkan oleh pihak berkuasa. Produk Shaklee juga mendapat kelulusan daripada kementerian kesihatan Malaysia.

3. Produk yang mendapat status HALAL JAKIM. Jadi anda boleh gunakan tanpa was-was.

4. Produk yang menggunakan bahan-bahan semulajadi, bukan sintetik. 

5. Produk yang sesuai dengan semua golongan umur, kanak-kanak, dewasa dan warga emas.

6. Harga produk yang BERPATUTAN. Yang ni memang best kan? Semua orang dapat BERJIMAT dengan menggunakan produk Shaklee. 

7. Ribuan testimoni daripada pengguna Shaklee yang berpuas hati dengan produk dan kesannya.

Tapi kenapa orang beramai-ramai join Shaklee ni ye? Best sangat ke? Of course la best :)

Keistimewaan menjadi ahli Shaklee

1. Dapat membeli produk dengan harga DISKAUN sehingga 30%. 

2. Mendapat ganjaran CASH BONUS dengan pembelian barangan Shaklee. Cash bonus ini akan dibayar terus ke akaun bank anda ataupun melalui cek pada setiap pertengahan bulan. Haaaa, best kan dapat GAJI di tengah bulan. Biasanya ramai antara kita yang poket sudah agak 'kering' dipertengahan bulan kan? Jadi dengan adanya bonus Shaklee ni, dapatlah menampung sedikit sebanyak perbelanjaan. Tak gitu? 

3. Berpeluang mendapat ganjaran CAR BONUS. Haaa, dah la dapat cash bonus, Shaklee bayarkan pulak kereta.. Uuisshhhh best betul !!!

4. Berpeluang menunaikan UMRAH atau PERCUTIAN LUAR NEGARA yang ditanggung sepenuhnya oleh Shaklee. Wooowwww, ini lagi best !!!!!

5. Berpeluang menjana pendapatan bulanan sehingga 6 angka ðŸ˜±ðŸ˜±ðŸ˜±. Ya betul. Saya tak tipu. Ramai yang dah berjaya mencapai tahap ini. Jom kita sama-sama berusaha menjadi setaraf dengan mereka yang sudah berjaya!!! Chaiyok, chaiyok !!!!

7. Shaklee mempunyai sistem yang sangat adil dan saksama. Bermakna siapa yang tinggi nilai jualannya, dia yang akan mendapat ganjaran lebih tanpa mengira pangkat. Tiada istilah upline akan sentiasa mendapat pendapatan lebih dari downline. Sekiranya downline berusaha lebih dan mendapat jualan yang lebih pada sesuatu bulan, tak mustahil pendapatannya akan lebih dari upline. 

8. Cara pembelian produk yang sangat mudah. Anda boleh walk-in saja ke mana-mana cawangan Shaklee. Atau paling mudah, order saja melalui ONLINE di www.shaklee2u.com.my dan produk akan dihantar terus ke alamat anda. Mudahkan? Semuanya di hujung jari saja. 

Namun, saya sangat mengesyorkan anda memilih group yang betul dalam menjalankan perniagaan Shaklee ini kerana group yang baik dan aktif akan sangat-sangat mempengaruhi kejayaan kita. Jom saya ceritakan apa yang ISTIMEWA dalam group kami.

1. Upline sentiasa bersedia membimbing dan memberi tunjuk ajar kepada semua downline. 

2. Kami menyediakan pelbagai program dan seminar 'coaching' secara ONLINE dan OFFLINE untuk memberikan bimbingan kepada anda mengenai produk dan perniagaan Shaklee. Program yang terbaru adalah di Pulau Pinang di mana ramai Master kami turun padang untuk menurunkan segala ilmu di dada. Tugas kita hanya perlu gali dan praktikkan saja😊.

3. Kami menyediakan Whatsapp Group untuk semua ahli kami. Di sini kami sentiasa bertukar-tukar pandangan mengenai produk dan business. 

4. Kami menyediakan PRIVATE GROUP di FB, juga untuk semua ahli berkongsi dan bertukar pandangan. 

5. Group kami tidak hanya mementingkan duniawi, malahan upline sentiasa mengingatkan kami untuk mendekatkan diri denganNya dan meningkatkan amal jariah untuk bekalan akhirat. Coz thats the ultimate goal in our life, inshaAllah. 

6. Group kami sangat 'children friendly' dimana di setiap seminar yang diadakan, terdapat ruang khas untuk anak-anak bermain atau menyusu. Jadi tiada alasan lagi untuk tidak ke seminar kerana perlu menjaga anak dirumah. Angkut saja anak-anak bersama. Encik hubby boleh jagakan sambil mamanya berseminar. Hehe :)

Seronokkan group kami 👍. Jom sertai kami sekarang. InsyaAllah anda tidak akan menyesal menyertai kami. Hubungi saya di 012-2337598 (Rolin). Atau email ke mamaolins@gmail.com.