Wednesday, 30 October 2013

CoQHealth Plus untuk KESUBURAN suami isteri


Kelebihan COQ10 untuk kesuburan suami isteri


COQ10 untuk menguatkan sperma dan meningkatkan jangka hayat sperma

COQ10... banyak kajian menunjukkan coq10 membantu meningkatkan kualiti sperma. Itu satu kelebihan yang utama untuk para suami. Bagaimana tu??

Dalam banyak kajian contohnya The effect of Coenzyme Q10 on sperm motility and function* menunjukkan bahawa Coq10 boleh mengurangkan tekanan oksidatif yang mana telah terbukti untuk menghasilkan persekitaran yang lebih sihat untuk meningkatkan bilangan sperma, pergerakan sperma dan kualiti sperma. Waah 3 kebaikan sekaligus..mana nk cari??? Bagaimana pula untuk isteri? Coq10 boleh membantu untuk meningkatkan kualiti ovum pada isteri. Jadi both suami isteri boelh consume coq10 ni..

Semestinya ini berita baik untuk suami yang sedang berusaha untuk mendapatkan zuriat. Ada sesetengah suami malu untuk menjalani pemeriksaan kesihatan..jangan malu dan jangan ego jika tidak dapat menghamilkan isteri. Kita harus yakin yang rezeki itu datang dari yg Maha Esa dan kita harus berusaha & berdoa tanpa kenal putus asa.

Kelebihan coq10 bukan sekadar itu, ia juga bagus untuk boost energy, boleh meningkatkan stamina dan mengelakkan keletihan. Kajian menunjukkan pengambilan coq10 setiap hari boleh mengurangkan 90% simptom keletihan. Bagaimana tu?? Coq10 berfungsi sebagai pengeluar tenaga dalam sel yang banyak berada dalam mithocondrian. Ia menghasilkan ATP iaitu molekul untuk menghasilkan tenaga. Ia banyak dijumpai di dalam organ yang banyak perlukan tenaga contohnya di jantung, hati ginjal dan pankreas.

Dalam hal ini, pakar saintis menyatakan bahawa CoQ10 menggalakkan penghasilan tenaga bagi sperma untuk bergerak lebih laju menuju ke telur ovum. 

"This theory is supported by positive findings in Canadian research conducted in 2009 that showed test group subjects given CoQ10 supplementation produced more and better quality eggs, recorded higher pregnancy rates and gave birth to larger offspring than those who did not receive CoQ10."

Berbalik pada fungsi coq10 untuk kesuburan, ada satu lagi kajian dalam Journal Urology 2009, Jul 182(1)237-48 menyatakan keberkesanan Coq10 dalam memperbaiki kualiti sperma kepada lelaki yang mempunyai masalah kesuburan.

Satu kajian lain di Itali, Dari University of Ancona, mendapati bahawa pengambilan CoQ10 telah menyebabkan kehamilan pada 13.6% pasangan yang mengalami masalah disebabkan oleh faktor kesuburan suami setelah menggunakannya selama 3 bulan. 

Dr. Zubaidi juga di dalam blognya ada menulis bahawa CoQ10 membantu kualiti sperma lelaki. http://drzubaidi.com/blog/?p=1239.


Mengapa pilih CoQHealth Plus Shaklee ??


Promosi CoQHealth Plus sepanjang bulan September sahaja. Dapatkannya dengan harga RUNTUH. 

Hubungi Mama Olin utk pembelian dan khidmat nasihat. 
mamaolins@gmail.com
PM di page Mama Olin's https://m.facebook.com/mamaolins?__user=636569445
No comments:

Post a Comment