Wednesday, 12 February 2014

Berat Turun 10kg Kurang Sebulan Selepas Bersalin! Susu Meriah!!! (Testimoni Pengguna)

Berat Turun 10kg Kurang Sebulan Selepas Bersalin! Susu Meriah!!! (Testimoni Pengguna)

Selepas bersalin, selain dari memfokuskan kepada pembaikpulihan badan si ibu dan juga menjayakan proses penyusuan secara eksklusif (susu ibu sahaja tanpa pepejal atau cecair lain samaada susu formula mahupun air masak) selama 6 bulan, satu lagi perkara yang merunsingkan si ibu ialah untuk menurunkan berat badan - mendapatkan semula berat badan ideal sama seperti sebelum kehamilan.

Umumnya, jika anda risau berat sukar turun selepas bersalin, anda digalakkan untuk menjaga kenaikan berat badan sepanjang kehamilan. Jaga pemakanan. Makanlah untuk mendapatkan nutrisi buat diri anda dan bayi di dalam kandungan, bukan terlebih makan kerana terlalu mengikut selera ibu hamil.

Secara peribadi, saya kurang setuju dengan istilah, "perlu makan banyak untuk 2 orang!". Benar, kita perlu meningkatkan pengambilan makanan berkhasiat kerana nutrisi yang diambil perlu dibahagi 2, untuk diri kita dan juga bayi di dalam kandungan. Namun, itu bukanlah lesen besar untuk kita makan terlalu banyak sehingga kuantiti berlebihan, berbanding dengan kualiti nutrisi yang boleh diserap oleh badan. Bersederhanalah.

Selain menjaga kenaikan berat badan ketika hamil, berat badan akan lebih mudah turun jika kita menyusukan anak dengan susu ibu secara EKSKLUSIF. Susu ibu sahaja tanpa cecair lain atau pepejal. Kalori yang dibakar ketika penyusuan jauh lebih banyak, anggaran 200 - 500 kalori sehari! Banyak, kan? Kalori kita dibakar ketika kita duduk berehat-rehat sambil menyusukan anak sahaja!

Itulah keajaiban penyusuan SUSU IBU!
To produce about 25 ounces of milk a day, it costs the nursing mother about 650 calories above her usual requirements. To meet this energy need, the Institute of Medicine recommends eating 500 calories extra calories a day. The remaining 150 calories are drawn from fat stores accumulated during pregnancy. It is important that the calories come from nutritious foods, especially meat-type foods for protein and iron and dairy products for calcium. Breastfeeding mothers usually lose 1 to 4 pounds per month without restricting their calorie intake. *Source: calorie count
TESTIMONI PENGGUNA Set Bersalin Shaklee.

Berikut ialah perkongsian dari salah seorang ibu yang mengamalkan Set Bersalin Shaklee sepanjang berpantang. Susu badan MERIAH, manakala berat badan turun 10kg!!!

"Alhamdulillah, belum ada sebulan saya berpantang dengan mengambil ESP, susu badan sangat meriah!!! Yang paling BEST,berat saya turun tapi bukan 1kg atau 2kg, tapi 10kg… target nak dapatkan berat badan macam sebelum mengandung…"-Puan F, Kelantan.


"Sebelum mengandung berat 48kg.. 
dah 9 bulan 65kg.. 
lepas bersalin turun ke 61-60kg… 
berat sekarang nie 51kg!" 
-Puan F, Kelantan.
(Credit www.genkimomma.net)

Wowww, lagi 3kg sahaja sebelum mencapai berat badan sebelum mengandung! Tahniah!!! 

Kami menyediakan PAKEJ SET BERSALIN SHAKLEE yang bersesuaian dengan target kesihatan dan mesra poket anda. Jadual pemakanan dan konsultasi berterusan diberikan EKSKLUSIF buat semua customer yang membuat pembelian dari Mama Olin's sahaja.


* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Kami ialah Pengedar Sah Shaklee anda di Klang, Bukit Raja dan Shah Alam. Penghantaran produk Shaklee menggunakan khidmat kurier ke seluruh Malaysia. Hubungi kami di mamaolins@gmail.com, atau SMS/WhatsApp ke 012-2337598 (Rolin). Jom LIKE FanPage MamaOlin's untuk mengetahui Promosi Shaklee serta TIPS kesihatan terkini!

No comments:

Post a Comment